مقاله

تقویت توجه و تمرکز

تقویت توجه و تمرکز

یکی از بیشترین مشکلاتی که بچه های پیش از دبستان و والدین یا مربیان با آن روبرو هستند، عدم توجه و تمرکز بچه ها و تلاش برای افزایش دقت و تمرکز در آنها است. رفتارهای سرزده، اعمال بدون فکر، حواس پرتی، پیش فعالی و عدم تمرکز و توجه جزئی از مشکلات قابل توجه در کودکان به حساب می آیند که این مشکلات در کودکان کار و در شرایط آسیب با توجه به مشکلات و تاریخچه ی خانوادگی که دارند ممکن است به مراتب بیشتر بروز پیدا کند.

راههای افزایش توجه و تمرکز در بچه ها

اولین گام پیشنهادی درگیر کردن کودک با هنرهای خلاق و گویا نظیر نقاشی و طراحی است. این فعالیتها نیازمند این هستند که کودک در مکانی نشسته و برای مدت زمانی که مشغول انجام این فعالیت است تمرکز کند. حتی می توان تعداد فعالیتها در این زمینه را نیز به مجسمه سازی و کوبلن دوزی گسترش داد.

 بعضی از کودکان در انجام این نوع فعالیتها بسیار مشتاق هستند، بنابراین می توان با گذاشتن مدلهایی چون هواپیما یا ماشین جلوی آنها این فعالیتها را برای آنها جذاب تر نیز کرد. از نمونه های دیگر این فعالیتها می توان به نجاری و ساختن یک رشته مهره اشاره کرد.

راه دیگری که در افزایش قدرت تمرکز کودکان پیشنهاد شده است گوش دادن به داستان است. از کودک خود بخواهید تا به یک داستان ضبط شده گوش فرا دهد و آن را برای شما توضیح دهد. این کار را می توان با توجه به سن کودک و میزان رشد او به روشهای مختلف انجام داد.

سومین گامی که در خصوص افزایش قدرت تمرکز در کودک پیشنهاد شده است، فراهم کردن پازل و جدول های مخصوص به گروه سنی مناسب است. حل کردن جدول و مرتب کردن پازل قدرت تمرکز و توجه در کودک را تقویت کرده و فزایش می دهد. به ویژه حل جدول توجه کودک نسبت به کلمات و نظم و ترتیب دهی در او را افزایش می دهد. همچنین مرتب کردن پازل توجه کودک در زمینه تشخیص شکل اشتباه و تلاش برای یافتن تصویر درست بالا می برد.

همچنین استفاده از کاربرگ های مربوط به دقت دیداری و افزایش توجه و تمرکز نیز مفید می باشد

در این کاربرگ ها کودک باید تصویر متفاوت از سایر تصاویر در هر سطر و یا اعداد نوشته شده در بالای صفحه را از بین سایر اعداد پیدا کند که به افزایش دقت بینایی، توجه و تمرکز کمک میکند .

به عنوان مثال بچه‌هایی که نقطه و سرکش کم و زیاد می‌گذارند، نیاز به تقویت دقت دیداری و دقت و تمرکز دارند. اگر در سال اول دقت دانش‌آموز را افزایش ندهید در سال‌های بعد مشکل او بیشتر به چشم می‌آید و بی‌دقتی او به سایر دروسش منتقل خواهد شد.

تمریناتی مانند اختلاف تصویر را پیدا کن، بگرد و پیدا کن، کارهای نقطه‌چین، شباهت را پیدا کن، بازی‌های دقتی و… می‌تواند دقت دانش‌آموز را افزایش دهد.

 

نویسنده: طیبه فقیهی

منبع: کانال گفتاردرمانی ایران و مرکز توانبخشی روانشناسی یاشا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *