اختلال یادگیری
اختلالات یادگیری
معمولا بر اساس مهارتهای تحصیلی طبقهبندی میشوند. اختلالات یادگیری در مورد کودکی که به مدرسه میرود معمولا یک یا چند حوزه خواندن، نوشتن یا ریاضیات مختل می کند.
اختلال یادگیری در خواندن (نارساخوانی) (dyslexia)
اختلال یادگیری خواندن دو نوع متفاوت دارد. اختلال بنیادی در خواندن، زمانی است که فرد برای درک ارتباط موجود بین اصوات، حروف و کلمات با مشکل روبرو است و اختلال در درک مطلب، زمانی رخ میدهد که فرد برای درک مطلب حین خواندن کلمات، عبارات و پاراگرافها با مشکل روبرو باشد.
علائم اختلال خواندن شامل مشکل داشتن با:
شناسایی حروف و کلمات
فهمیدن کلمات و معنی
سرعت خواندن و روان بودن
و مهارتهای کلی با واژگان است.
اختلال یادگیری در ریاضیات (dyscalculia)
اختلال یادگیری ریاضی بسته به توانایی و ضعف کودک در سایر زمینهها به صورتهای بسیار مختلفی بروز پیدا میکند. توانایی ریاضی کودک با توجه به سایر اختلالها و اِشکالات تحت تاثیر قرار میگیرد. مشکل در زبانآموزی، اختلالات دیداری یا مشکل در ترتیبگذاری، حافظه یا سازماندهی همگی به صورتهای متفاوتی بر اختلال ریاضی فرد اثر میگذارند.
کودکی که دچار اختلال اساسی ریاضیات است ممکن است با به خاطرسپردن و سازماندهی اعداد، علامتهای ریاضی و قوانین اعداد (مانند:۱۰=۵+۵ یا ۲۵=۵ ×۵) مشکل داشته باشد. این کودکان ممکن است با قوانین شمارش اعداد (مانند شمارش دوتایی …۲،۴،۶یا پنجتایی …۵،۱۰،۱۵) یا خواندن ساعت راحت نباشند.
اختلالات یادگیری در نوشتن (dysgraphia)
اختلال نوشتن میتواند شامل عمل فیزیکی نوشتن یا عمل ذهنیِ درک و آمیختن اطلاعات با یکدیگر باشد. اختلال اساسی نوشتاری مربوط به اِشکال در شکل دادن فیزیکی به کلمات و حروف روی کاغذ است. در اختلال بیانی نوشتاری فرد در سازماندهی به افکار برای انتقال دادن به روی کاغذ دچار اِشکال است.
نشانههای ناتوانی در نوشتن حول عمل نوشتن دور میزند. این نشانهها شامل مشکلاتی با:
مرتب بودن و ثبات نوشتاری
کپی بدون اشکال حروف و کلمات
ثبات در املای یک کلمه
سازماندهی و پیوستگی نگارش