کنترل آسیب در محیط پر از خشونت

محلات پر آسیب، بستری مهیا برای ابراز بدون کنترل خشونت افراد و حتی کودکان را دارد، کودکانی که بدون آموزش‌های مناسب پا بر این اجتماع پر خطر می‌گذارند و گاه کوچک‌ترین درگیری به تجربه‌ایی تلخ و بزرگ تبدیل می‌شود.
از سری خشونت‌های بیرون از خانه اتفاقی بود که چندی پیش برای رامبد دوازده ساله و پسر همسایه اش، در کوچه پس کوچه‌های هرندی پیش آمد. این پسر نوجوان با صدایی مملو از نگرانی و ترس به مددکار اجتماعی موسسه یاریگران کودکان کار پویا تماس می‌گیرد و می‌گوید با پسر همسایه درگیر شدند و پسر همسایه سرش را شکسته و بعد برای بخیه و پانسمان به بیمارستان رفتند. درگیری بین دو خانواده همچنان، وجود داشته است  که مددکار اجتماعی موسسه برای جلوگیری از ادامه‌ی این کشمکش بین دو خانواده به موضوع ورود می‌کند و فردا صبح آن روز با رامبد و مادرش دم خانه‌ی پسر همسایه می‌روند. مددکار اجتماعی در مورد این ماجرا می‌گوید:« ما دیدیم این درگیری ادامه دار شده و حتی امکان دارد کل کل‌های دو مادر به جاهای باریک برسد، از هر دو مادر خواستم تا با فرزندشان در موسسه جلسه داشته باشیم، پسر همسایه واقعا ترسیده بود اما کمی ترس لازم بود تا دفعه‌ی بعد در چنین شرایطی این کار را نکند. در موسسه با هر چهار نفرشان صحبت شد و به این موضوع پرداختیم که این اتفاقا ممکن است به کجا ختم شود و کانون اصلاح و تربیت چه گونه جایی است و در کل از انتهای این دعوا و درگیری‌ها گفتیم، در آخر هر دو مادر با هم کنار آمدند و بچه‌ها یک دیگر را بغل کردند. در این جلسه ما هیچ قضاوتی نکردیم فقط هدفمان این بود که بگوییم شما در یک محله‌ای زندگی می‌کنید که پر از آسیب است و امکان دارد این دعواها خیلی پیش بیاید و باید به بعد این اتفاق‌ها هم فکر کنید.»
موضوعی که امکان داشت با ادامه پیدا کردنش آسیب بسیاری به هر دو خانواده وارد شود با مداخله‌ی مددکار اجتماعی جلوی آن گرفته شد و علاوه بر آموزش یکی از کودک‌های موسسه باعث آموزش کودک خارج از مجموعه موسسه هم شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *